• Subcribe to Our RSS Feed

Workshops

Inhoud Workshops

Mediation in het Onderwijs
Docenten krijgen regelmatig te maken met onenigheid in hun school. Kritische of mopperende ouders komen steeds vaker voor. Daarnaast is samenwerken met collega’s niet altijd gemakkelijk. Leraren communiceren dagelijks met kinderen, hun ouders en collega’s. Maar hoe doe je dat als je zelf bekritiseerd of aangeklaagd wordt? Waar moet je op letten?
Peer mediationis de Amerikaanse term voor het optreden van leerlingen als conflictbemiddelaars voor andere leerlingen. Een school kan de keuze maken leerlingen hiervoor op te leiden. Jannie Kieft van het Centrum Onderwijs en Mediation (COM) gaat met je aan de slag wat mediation kan betekenen in jouw werk. 

 

Mediation in de Gezondheidszorg
Professionals in de gezondheidszorg voelen zich enorm verantwoordelijk voor hun patiënten en cliënten. Tegelijkertijd staat deze zorg onder druk vanwege bezuinigingen, hoge werkdruk en toenemende regelgeving. De zorg kent vele samenwerkingspartners waarin ieder zijn eigen belang nastreeft. Met Nancy Viellevoye van de Vereniging Mediators in de Gezondheidszorg (VMG), ga je interactief aan de slag en krijg je tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

 

Mediation in het Sociaal domein
Drie op de tien Nederlanders ervaart wel eens overlast in zijn buurt of van zijn buren. Blaffende honden, geluidsoverlast, pesten, bedreigingen. Als professional (wijkagent, sociaal werker, woonconsulent, jeugdwerker) in het sociaal domein kom je regelmatig tegen dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Wat kun je doen als het bewoners en of jongeren niet lukt er samen uit te komen. Met Gabrielle Langhout, Buurtbemiddeling bij Sterker sociaal werk, ga je aan de slag om signalen te herkennen en escalaties te voorkomen

 

Mediators en het Sociaal domein
Mediators kunnen zich alleen opgeven voor de workshop “mediation in het Sociaal domein”.
Afgelopen 6 juni jl. hebben mediators uit Gelderland deelgenomen aan de workshop “Mediator en het Sociaal domein”. Onder andere het participatiewiel van Movisie is geïntroduceerd. Tineke Otter, bestuurder van de stichting Wijkinzicht en Carol van Eert, burgemeester gemeente Rheden, gaan met je op zoek hoe verbindingen in het Sociaal domein in de praktijk tot stand kan komen. Verbinden kan op verschillende niveaus: het primaat ligt in de wijk
• 
Organisatorisch bij de partijen: samenwerking tussen partijen
• 
In de buurt: conflicten tussen buren, groepen
• 
In uitvoering bij de mensen: conflicten van maatschappelijk professional met burger
Wat kan een mediator betekenen in de praktijk voor gemeenten en maatschappelijk professionals om onderlinge relaties in de buurt duurzaam te verbeteren.

AANMELDEN