• Subcribe to Our RSS Feed

Instrumenten

Wat speelt er in de wijk? Welke partijen zijn er actief en wat zijn de afspraken? Wat zijn de drijfveren van de bewoners, waarvoor komen ze hun huis uit? In onze aanpak  maken we gebruik van de antwoorden op deze vragen om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Daarbij hanteren we twee instrumenten: de wijkinformatie-tool en Energy8 voor Wijken.

Wijkinformatie-tool: brengt de wijk in kaart

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk informatie digitaal beschikbaar is. Denk aan informatie over de wijk, projecten en afspraken. We werken nauw samen met het Kadaster en Object Vision om een dergelijke tool in de cloud beschikbaar te hebben.  De tool verbindt, informeert en faciliteert bewoners, gemeente, organisaties en bedrijven met de juiste informatie op elk gewenst tijdstip. Uiteraard voldoet deze tool aan alle vereisten rondom beveiliging en privacy.

Multifocus voor Wijken – Anders kijken, Anders doen

Met elkaar geef je klank en kleur aan de wijk. Het is een instrument waarmee ieder vanuit zijn eigen zienswijze de gelegenheid krijgt om zijn bijdrage te leveren. De één is vooral goed in het kritische denken terwijl de ander meer reageert vanuit zijn gevoel en de derde denkt vooral aan oplossingen. Al die verschillende invalshoeken komen aan bod. De bedoeling is dat bewoners worden uitgenodigd om vanuit verschillende invalshoeken mee te denken over het onderwerp, zodat er een gezamenlijke gedragen focus ontstaat. Daarmee bieden we bewoners om de beste oplossingen en invullingen voor de wijk in kaart te brengen en keuzes te maken.
Meer informatie over Multifocus : www.multifocussen.nl

Maak kennis met onze projecten ons bestuur en onze leden. Leg direct contact via info@wijkinzicht.nl of scan de QR-code via contact .