• Subcribe to Our RSS Feed

Aanpak

De onafhankelijke professionals van Wijkinzicht brengen ieder hun eigen expertise mee. Samen zijn we ervan overtuigd dat de volgende uitgangspunten bijdragen aan een betere leefbaarheid . We gebruiken daarbij de wijkinzicht-tool en Multifocus.

Klank en kleur van de wijk

Wat vinden bewoners nu echt belangrijk? Waarvoor komen ze het huis uit? Wat drijft en bindt mensen? De antwoorden op deze vragen geven inzicht in de klank en kleur van de wijk. Dat is in elke buurt weer anders. We gaan op zoek naar de drijfveren van bewoners. Als je weet wat mensen motiveert, zijn veranderingen positief en blijvend.

Basisbehoeften vervuld

Als in je basisbehoeften wordt voorzien, ben je in staat om zelf iets bij te dragen (aan je wijk). Je hebt pas oog voor het verloederde tuintje van de buurman als je zelf een boterham te eten hebt. Zodra voldaan is aan de basisbehoeften, is er ook ruimte om te socialiseren en participeren.

Vanuit en met kinderen

In de eerste zes levensjaren ontstaat je karakter. Samen opgroeien zorgt voor een stevig fundament. Wij willen samen met en met behulp van kinderen de wijk transformeren; zij zijn de wortel.Wijkinzicht heeft hiervoor de methodiek Basiskracht ontwikkeld.

Integrale aanpak

Onze integrale aanpak is gestoeld op drie pijlers:

  • sociaal-medisch
  • economisch
  • technisch

Wij geloven dat maatschappelijke organisaties zich met elkaar kunnen verbinden door op deze pijlers samen te werken; van buiten naar binnen. Als onafhankelijke professionals zijn wij in staat om uiteenlopende belangen te laten zien en verbinding te creƫren tussen partijen.

Kompas

Simpele instrumenten laten de energie in wijken weer stromen, leggen informatie vast en stroomlijnen de communicatie. Daarvoor gebruiken wij een mooie wijk-informatietool .

Maak kennis met ons bestuur en onze leden. Leg direct contact via info@wijkinzicht.nl of scan de QR-code via contact.